Raskippen KrielHieronder staan verschillende kriel rassen afgebeeld, die wij vanaf half april verkopen. Deze kippen zijn dan ongeveer 12 weken oud en hebben alle benodigde entingen gehad.(zie schema) Tot ze volwassen zijn moeten ze wel apart van oudere kippen worden gehouden om vechten te voorkomen. Ook kunt u de kippen al voor april reserveren, uiteraard zolang wij ze voorradig hebben. De benodigde toebehoren kunt u ook bij ons kopen.


KRIEL AMROCK

AmrockKenmerken

 De Amrock is vrij breed en middelhoog gebouwd. De Amrock is te herkennen aan zijn grijswitte streepjespatroon. Bij de haan zijn de grijswite en zwarte strepen van gelijke breedte en bij de hen zijn de zwarte strepen dubbel zo breed waardoor de hen iets donkerder lijkt.

Eigenschappen 

De Amrock is een rustige en vertrouwelijke kip. Door zijn rustige aard en het zwaardere postuur zullen ze nooit hoger vliegen dan ongeveer 1 m. De hennen broeden maar zelden. De Amrocks zijn uitstekende leggers die bruingele eieren leggen.

Gewicht 

0.9 - 1.1 Kg


KRIEL BARNEVELDER

BarnevelderKenmerken

De gele poten van de Barnevelder vallen vaak meteen op. Die steken natuurlijk ook prachtig af tegen het donkere lijf. Vooral de dubbelgezoomde kleurslag geeft de Barnevelder een bijzondere uitstraling. De grondkleur is warm, goudbruin en de dubbele zoming is zwart met een intens groene glans. Deze kleur komt het meest voor bij deze kippen. Van veraf lijken ze bijna zwart. De naam Barnevelder wordt vaak verkeerd gebruikt, hiermee wordt dan de ‘Hybride legkip’ mee bedoeld.

Eigenschappen 

De Barnevelder is een middelzwaar, zeer goede leggende, vitale kip. De Barnevelders zijn vriendelijke en rustige kippen, die gemakkelijk handtam gemaakt kunnen worden. Door het rustige karakter zullen ze maar weinig vliegen. Ze kunnen daardoor ook los of in een ren gehouden worden. De Barnevelders staan van oudsher bekend om hun uitstekende legcapaciteiten. De hen legt ongeveer zo’n 180 tot 200 eieren per jaar. De Barnevelder staat niet bekend als een goede broedster. Om het beste resultaat te halen met broeden kunnen de eieren het beste machinaal uitgebroed worden.

Gewicht 

0.9 - 1.1 Kg


KRIEL BIELEFELDER 

BielefelderKenmerken

De Bielefelder valt meteen op door zijn kleuren. Deze Kleurslag noemt men koekoek patrijs. De haan is op de rug gelig tot roodachtig gekleurd met koekoek tekening. En de hen heeft op de rug een roodbruine patrijskleur met pelvormige koekoek- tekening. De Bielefelder is een van de grotere rassen.

Eigenschappen 

De Bielefelder werd voornamelijk gehouden als leg-vleesras. Een Bielefelder hen staat bekend als goede legster. Deze hen kan wel 180 eieren leggen per jaar. Ook in de winter kunt u een eitje verwachten. Het is een rustig en vertrouwelijk ras, dat makkelijk tam te maken is. Vliegen zal een Bielefelder niet snel doen, maar ze kunnen het wel

Gewicht 

0.9 - 1.1 Kg


KRIEL NEW HAMPSHIRE

New HampshireKenmerken

De New Hampshire is een forse kip met een brede bouw. De verschillende tinten bruin/rood vallen ook al snel op. De poten zijn geel en steken mooi af tegen het bruine lijf.

Eigenschappen 

Van oorsprong werd dit ras gefokt voor het vlees en de eieren. Deze kippen groeien dan ook snel en leggen goed en veel bruine eieren. De New Hampshire is een hele rustige en vriendelijke kip. Zowel in een ren als in de vrije uitloop komen de kippen goed uit de verf. Doordat ze vrij zwaar van gewicht zijn, vliegen ze vrijwel nooit. Broedsheid komt niet vaak voor. Kortom, het ideale ras voor de beginneling, die lekker eitjes van zijn eigen kippen wil en nog eens wil genieten van tamme kippen met een mooi uiterlijk!

Gewicht 

0.9 - 1.1 Kg 


KRIEL SUSSEX PROCELIEN

SussexKenmerken

Opvallend aan deze mooie kippen is hun lichte pootkleur. De Sussex is een vrij zware kip met een rechthoekige lichaamsvorm. De oorlellen en de onbevederde gezichtshuid zijn felrood.

Eigenschappen 

De Sussex is een vriendelijke, rustige kip met een aangenaam temperament. Zo rustig als ze naar mensen toe zijn, zo rustig zijn ze ook onderling. U kunt zelfs bij voldoende ruimte meerdere hanen bij elkaar houden. Het zijn ideale leggers! Sussexkippen worden ook regelmatig broeds en zorgen daarna uitstekend voor hun kroost. Vliegen zit niet in hun aard. Kortom, de ideale kip voor de beginneling!

Gewicht 

0.9 - 1.1 Kg


KRIEL WELSUMERS 

WelsumersKenmerken

De Welsumer doet sterk denken aan een legbatterij kip qua type. De staart wordt hoog gedragen en enigszins gespreid en ze hebben een enkele, rechtopstaande kam. De poten zijn geel van kleur.

Eigenschappen 

Welsumers staan bekend om hun prachtige kleur (vooral de haan) en hun donkerbruin gespikkelde eieren. De eieren zijn behoorlijk groot. Broedsheid komt niet heel vaak voor. In de winter legt een Welsumer beduidend minder. Welsumers zijn goed geschikt om los te laten lopen en ze zullen dan voor een groot deel in hun eigen kosten voorzien.

Gewicht 

0.9 - 1.1 Kg